Vakantie in Egypte: Wat heb ik daarvoor nodig?

Natuurlijk gooit het coronavirus momenteel voor veel mensen roet in het eten, vooral als het gaat om reizen. Vrijwel alle landen, waaronder Egypte, hebben strenge reisbeperkingen opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. In dit artikel geven we alvast tips voor het plannen van toekomstige reizen naar Egypte.

Informatie over het land waar je naartoe reist komt altijd van pas. Welke talen worden er gesproken? Is het mogelijk om kraanwater te drinken en welke valuta wordt er in het land gebruikt? Is een adapter voor stekkers nodig en is het meenemen van een creditcard noodzakelijk? Iets anders dat het beste van tevoren kan worden geregeld is het visum voor Egypte. Hierover zo meteen meer.

Kraanwater

In Egypte is de waterkwaliteit anders dan in Nederland en de rest van Europa. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar wie in Egypte kraanwater drinkt, zal zonder twijfel last van zijn buik krijgen. Ook om je tanden te poetsen wordt aangeraden om fleswater te kopen. Zorg er altijd voor dat de fles die je koopt nog niet geopend is. Sommige oplichters vullen flessen met kraanwater en verkopen ze opnieuw en dit wil je als toerist absoluut vermijden.

Talen

De officiële taal van Egypte is het Arabisch. Toch wijkt de in Egypte gesproken taal sterk af van het klassieke Arabisch en er zijn veel dialecten. De gesproken taal en de geschreven taal zijn ook verschillend. Dankzij toerisme, spreken veel Egyptenaar meerdere talen, maar niet iedereen. In toeristische plekken kan je zonder probleem Engels spreken.

Stekkers

Als je in Nederland woont, heb jij geen reisstekker nodig in Egypte. De stopcontacten zijn van type C en F, dezelfde als in onder andere Nederland, België en Frankrijk.

Pinnen

De munteenheid van Egypte is de Egyptische Pond (EGP). De EGP wordt ook vaak Guinay genoemd. In 2020 is 1 euro ongeveer 18 Egyptische ponden waard. Creditkaarten kunnen makkelijk gebruikt worden in Egypte. Met Visa en MasterCard kan je bijna overal betalen: hotels, restaurants, winkels… Wees toch voorzichtig als je naar het platteland reist. Daar is het wel aangeraden om wat kleingeld mee te hebben.

Visum Egypte online aanvragen

Het visum Egypte  kan online aangevraagd worden. Hiervoor moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Je hebt een paspoort nodig dat nog minstens 8 maanden geldig is op het moment van aankomst in Egypte. Een identiteitskaart is niet voldoende.
  • Als je vrienden of familie wilt bezoeken, heb je een uitnodigingsbrief nodig.
  • Je hebt ook een overzicht nodig van de vluchten en hotels die je hebt geboekt. Het overzicht en het visum moeten beide uitgeprint worden meegenomen.
  • Als je met een groep reist (bijvoorbeeld met familie of vrienden) moet het visum voor de hele groep tegelijk worden aangevraagd, door middel van een groepsaanvraag.

Coronavirus

Zoals gezegd is het coronavirus momenteel een struikelblok voor veel vakantiegangers. Of en wanneer je weer naar Egypte kunt reizen hangt af van de ontwikkelingen van de pandemie. Sinds 1 juli laat de Egyptische overheid weer internationale reizigers toe en wordt het visum Egypte weer toegekend. De Nederlandse overheid raadt echter nog steeds af naar Egypte te reizen. De kleurcode van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is oranje, wat betekent dat alle niet-noodzakelijke reizen naar Egypte worden afgeraden. Lees meer over reizen in Egypte en het coronavirus.

Over ons: Super-LastMinute.nl

Super Last Minute = vandaag boeken en deze week nog weg. Dit principe zorgt vaak voor een super scherpe prijs voor jouw vakantie! Super-Lastminute.nl levert informatie over deze manier van reizen en toont de goedkoopste aanbieders bij elk land.