Reisdocumenten

De belangrijkste tip die we je kunnen geven, voordat je een Super Last Minute kunt boeken, heeft te maken met reisdocumenten. Hetzij een paspoort of ID kaart.

Want zonder een dergelijk document kan je weliswaar een Super Last Minute boeken, maar is het nog maar de vraag of je ├╝berhaupt het betreffende land inkomt om van je vakantie te kunnen genieten.

Aangezien de meeste Nederlanders een dergelijk document bezitten, denken de meeste ook niet aan de noodzakelijke verlenging (om de vijf of tien jaar), en komt het regelmatig voor dat bij aanvang van de reis of vakantie blijkt dat de reisdocumenten verlopen zijn.

Kijk daarom voordat je een Super Last Minute boekt, of jouw paspoort of ID kaart nog geldig is. Verloopt het reisdocument binnen een paar weken, dat wil zeggen na terugkomst van je reis, is er natuurlijk niets aan de hand en kan je gewoon van je vakantie gaan genieten.

Als je reisdocument echter net voor of tijdens je vakantie verloopt, is het zaak dit nog voor je vakantie te verlengen. Overigens kan je in een dergelijk geval bij de meeste gemeenten in Nederland versneld een nieuw reisdocument verkrijgen. Hou er echter rekening mee, dat dit altijd enige dagen zal duren.