Last minute op vakantie naar Thailand: wat is de beste tijd?

U wilt last minute op vakantie naar Thailand gaan? Dat is natuurlijk niet alleen afhankelijk van het klimaat. Ook uw persoonlijke voorkeuren zijn belangrijk om mee te nemen in het komen tot de perfecte beslissing voor een last minute naar Thailand.

Direct naar de goedkoopste aanbieders voor een last minute Thailand


Want wilt u gewoon eilandhoppen in Thailand of wilt u juist steden bezoeken? Bij het bezoeken van steden is het natuurlijk aantrekkelijker om te gaan als het niet te heet is.

Het klimaat in Thailand

In Thailand heerst een tropisch klimaat. Het is er gemiddeld 30 graden Celsius en vrij vochtig. Er wordt bij het klimaat van Thailand gesproken over drie seizoenen. Dit zijn de volgende:

  • Het regenseizoen (mei t/m oktober)
  • Het koele seizoen (november t/m februari)
  • Het warme seizoen (maart t/m april)

Regenseizoen Thailand: mei t/m oktober

Een regenseizoen, dat klinkt wellicht niet zo aantrekkelijk. De regenbuien kunnen dan ook best heftig zijn. In steden is er ook een kans op overstromingen. Niet ideaal zult u denken, maar we kunnen u gerust stellen. Het regent natuurlijk niet de hele dag. De regenbuien duren gemiddeld zo’n 1-2 uur per dag.

Houdt er wel rekening mee bij uw vakantie in Thailand, dat er op het zuiderschiereiland gemiddeld twee keer zoveel regen valt als in in noord en centraal Thailand.

Er is ook een voordeel van een  vakantie in Thailand tijdens het regenseizoen

Het regenseizoen kent niet alleen maar nadelen. Juist omdat regenbuien vaak erg kort van duur zijn, is er nog genoeg gelegenheid om droog van punt A naar punt B te gaan. Verder is de natuur in deze periode van het jaar onwaarschijnlijk mooi. De natuur is prachtig groen en adembenemend om te zien. Verder is een voordeel dat er tijdens het regenseizoen een stuk minder toeristen zijn. Dit betekent voor u dat uw accommodatie waarschijnlijk een stuk minder kost.

Koel seizoen: november t/m februari
Het seizoen dat voor de meeste reizigers qua weer het meest aantrekkelijk. Het is er tijdens dit seizoen iets koeler, wat natuurlijk voor velen prettig kan zijn. De kans op regen is zeer klein. Dit seizoen is daarom ook het hoogseizoen in Thailand.

Dat betekent wel dat prijzen omhoog gaan en het toerisme zijn piek bereikt.  Wilt u in dit seizoen op vakantie naar Thailand? Dan adviseren wij u om niet te wachten op een last minute.

Warme seizoen: maart t/m april
In dit seizoen kunnen temperaturen erg hoog zijn. Zeker in steden is de warmte erg voelbaar. Temperaturen lopen op tot 40 graden Celcius. Doordat er verder geen regen valt en er weinig wind staat, ziet ook de natuur er droger uit.

Festival in het warme seizoen

Een aanrader tijdens het warme seizoen is het Songkran festival, het Thaise Nieuwjaar.  Tijdens het Songkran Festival verandert het centrum van Bangkok in een groot watergevecht. Een unieke ervaring!

Wat is nu beste reistijd voor een vakantie naar Thailand?
De meeste reisgidsen zullen november t/m februari (koele seizoen) aangeven als beste reistijd Thailand. Simpelweg omdat dit qua weer het meest stabiele seizoen is.

Maar zoals eerder gezegd is de beste reistijd zeer sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Bekijk daarom vooraf goed wat u wel en ook wat u niet wilt gaan doen.

Over ons: Super-LastMinute.nl

Super Last Minute = vandaag boeken en deze week nog weg. Dit principe zorgt vaak voor een super scherpe prijs voor jouw vakantie! Super-Lastminute.nl levert informatie over deze manier van reizen en toont de goedkoopste aanbieders bij elk land.